Atie de Reus

 
Na 2 jaar muziekschool mocht ze een instrument uitkiezen om verder te gaan, maar een accordeon was te duur. Dus is ze naar de fanfare in Zwaag gegaan en kreeg daar een 'cor' om erop te leren spelen. Ze kreeg les van bij Joop Leeuw en na een half jaar mocht ze al bij het orkest de 'Herleving' meespelen. Na zes en half jaar vond ze daar niet zo veel meer aan.

In 1978 is ze lid geworden van het Hoorns Harmonie Orkest (H.H.O.) en al gauw zat ze in 't bestuur en achter de bar. Met een voetbalwedstrijd van 'Allways Forward' zat ze op de tribune om kennis te maken met de Notenkrakers die in de rust moesten spelen. Ze heeft zich na de wedstrijd meteen aangemeld bij de Notenkrakers.

Zo is het gekomen dat Atie sinds 1983 deel uitmaak van deze band. "De muziek is veel leuker dan bij het harmonie orkest en je eigen parijtje is veel leuker om te spelen, minder 'na-pik' partijen. De optredens zijn ook erg afwisselend ,je komt nu op veel plaatsen waar je anders nooit komt".

Al in het begin  zorgde Atie dat er koffie was in de pauze van de repetities, dan nam ze thermoskannen mee want de Notenkrakers oefenden vaak in onverwarmde ruimtes. Het carnaval van 1988 had ze voor het eerst 'lessnaars'*) mee, omdat de consumpties zo duur werden in schouwburg Het Park. Ze is daarmee doorgegaan tot eind 98. Daarna zou Babette voor de lessenaartjes zorgen zodat Atie ook eens op de fiets te carnavallen kon, maar dat is maar één avond gelukt, want vader Bert had geen zin om dat elke avond met ons carnavals optreden met  te verzorgen.

Naast de Notenkrakers zit Atie ook bij het HHO en Videoclub 'Hoorn en de Regio'  achter de bar.  Maandagmiddag is ze voorzitster van de W.G.O**).-soos en leidt de kienmiddagen en doet daar de boodschappen voor. Andere middagen staat ze te tellen bij het sjoelen en een ballenbak. Als het seizoen om is krijgen de mensen die meegedaan hebben met een competitie sjoelen of klaverjassen hun inleggeld weer terug in de vorm van een tas met boodschappen die weer verzorgd word door Atie zelf. Dus ze doet erg veel boodschappen in de supermarkten en houdt ook de reclames bij.

Atie heeft ook nog Theo en Wim om te verzorgen zodat ze niet verhongeren en hun was gedaan wordt en alles een beetje in de gaten gehouden wordt zodat ze er niet onverzorgd bij lopen. Verder houdt Atie van lezen, TV kijken, en een spelletje op de computer, maar daar heeft ze weinig tijd voor. Dat was het wel zo'n beetje op dit moment en Atie hoopt nog lang bij de Notenkrakers te blijven spelen.

 *) lessenaartjes: in een tas meegesmokkelde flesjes bier.
**) W.G.O. Westfriese Gehandicapten Organisatie.