Ben Vriezen

 
Ben is een echte ‘laatbloeier’. Pas vanaf 1993 is hij begonnen met het bespelen van een instrument. Wonderlijk eigenlijk, want bij hem thuis waren muzikanten genoeg. Zijn vader speelde trompet en bariton, zijn ene broer speelde trompet, en zijn andere broer was slagwerker bij het harmonieorkest in Doetinchem, waar Ben zijn roots liggen.

Nou was Ben ook meer op het sportveld te vinden dan thuis, dus wellicht heeft hij nauwelijks iets gemerkt van al die muzikale uitingen. Hij was namelijk helemaal weg van sport en heeft zelfs bij de Graafschap gevoetbald. Ja ja, we hebben een echte ‘ex’ superboer in ons midden.

Maar ja, dan is er eens een sportuitwisseling met Hoorn, je ontmoet een leuk vrouwtje en voor je het weet woon je in Hoorn. Door zijn werk of via andere sociale kontakten kwam hij bij de Carnavalsvereniging en zelfs in de raad van elf. Tijdens het carnaval leerde hij Piet Stam kennen (de Nachthoorns traden daar op). En toen Piet hem zei: "joh, als je muziek maken leuk vindt, probeer je het toch gewoon", trok Ben de stoute schoenen aan.

Hij kreeg les van diezelfde Piet en een jaar later speelde hij bij de Showband Hoorn. Daar leerde hij Jos kennen, een ex Notenkraakster in hart en nieren, die hem dan ook vroeg bij ons te komen. Maar ja, Showband en Notenkrakers repeteeerden beiden op de dinsdag, dus een keus moest worden gemaakt. Dus vanaf 1994 is Ben muzikant bij de Notenkrakers.

Na zijn drukke werk geniet hij er elke dinsdag van even lekker uit te blazen en vooral van het uurtje na afloop van de repetitie. Op zijn vaste stek neemt hij met o.a. Willem, Wim, Harry en Johan de laatste moppen en gebeurtenissen door. Onder het genot van een pilsje en af en toe een ‘slobbertje’ (zo heet volgens Willem elke borrel) is het dan nog eventjes lekker uitblazen van het uitblazen.

Nooit te beroerd wat te doen, is hij o.a. aktief in de PR van de band, regelt de optredens in de bejaardenhuizen, zit in de aktiviteitencommissie en zorgt er voor dat sommige instrumenten, die wel eens een zwerverige indruk maken, op de juiste tijd op de juiste plaats aankomen. Er ligt bijna altijd wel een instrument bij hem in de auto of bij hem thuis in de gang.

Hij verbaast zich er regelmatig over dat zo’n groep, totaal verschillende type’s het zo lang met elkaar uithoudt, maar weet zeker dat hij nog jaren bij die ‘type’s’ wil horen. Dat zal de ‘magic’ ook wel zijn, al die verschillende type’s houden het levendig, dus blijft het leuk.