Bob Eerbeek

 
Een van onze "broertjes"

Hem is, net als zijn broer Wouter, de muziek met de paplepel ingegoten. Vanaf zijn 6e is hij al aktief muzikant. Begon op blokfluit, waarna de piccolo en de dwarsfluit volgden. Dit alles onder de bezielende leiding van ‘opa’ Gerard Stam, een ieder wel bekend uit de vroegere Hoornse muziek-scene.

Onder zware druk van zijn ouders, werd er ontzettend veel geoefend (iets wat door Bob en ook door ons,nog dagelijks gewaardeerd wordt). Het resultaat hiervan was, dat hij ingepast kon worden bij het HHO (Hoorns Harmonie Orkest). Maar ja, dat was niet genoeg voor de ambitieuze Bob, hij kreeg er de balen van, wilde meer.

Brutaal als hij was (en nog steeds is) toog hij naar de Notenkrakers, vroeg wat voor instrument daar nog nodig was, en vanaf dat moment was hij dus trombonist bij dat cluppie. Hij schuift er al zo’n 13 jaar lustig op los en, dat kan eenieder merken, met veel plezier. Nou is het ook een heerlijk instrument om je op uit te leven, en vooral omdat hij de enige trombone is in de band, neemt niemand het hem kwalijk als hij niet precies speelt wat er op zijn bladmuziek staat.

Over blad gesproken, die neemt hij zeker niet voor zijn mond als hij een mening ergens over heeft. Menige discussie over het reilen en zeilen van de band gaat hij aan, en het enthousiasme waarmee hij dat doet maakt duidelijk dat niet alleen het musiceren, maar vooral het gehele gebeuren erom heen hem bezighoudt. Zoals hij zelf zegt: "Voor mij is muziek een heerlijke hobby. De afwisseling en de gezelligheid zorgen voor een belangrijke onderbreking van mijn drukkke, dagelijkse werkzaamheden."

En zoals de rest van de band zegt: "Laat Bob maar schuiven"