Inge van de Kreeke

 

Deze Brabantse meid is, net als velen met haar, begonnen op de blokfluit.

Omdat in 1977 een piano te duur was in aanschaf, werd het vervolgens een accordeon.

 

Na vele jaren op de trekzak is ze op 16 jarige leeftijd verder gegaan bij Fanfare St. Nicacius in Heeze ,    bekend als de Parel van Brabant waar ze zo’n jaar of 3 cornet heeft gespeeld.

Na de schoolband van de middelbare hotelschool in Heerlen verder met saxofoon, geďnspireerd door Candy Dulfer……

In de jaren negentig geëmigreerd naar het Noorden, Winkel,  haar liefde achterna, waar ze zo’n 3 jaar meespeelde bij de Winkels Harmonie

Sinds 2004 woonachtig in Hoorn en op zoek gegaan naar een plaatselijke muziekclub. Dat werden dus de Notenkrakers en per oktober 2007 speelt ze op de dinsdagavonden haar partijtje mee ter versterking van Wouter en Anja, de andere twee saxofonisten.
 

Inge heeft het onwijs naar haar zin bij de Notenkrakers, zeker omdat deze rasechte Brabantse nu carnaval viert in het Noorden, samen met de band !

Het leuke is dat de Notenkrakers veel verschillende activiteiten muzikaal begeleiden en je zo overal komt, waar gezelligheid gevraagd wordt en dat is nou juist waar Inge van houdt.


  

Naast de Notenkrakers, speelt ze ook wel eens in een gekke bui voor haar leerlingen op het Oscar Romero (of deze dit nou weten te waarderen is de vraag), aan wie ze normaal gesproken Franse les geeft.

Verder zeilt ze bij de waterscouts en danst ze samen met Rob bij Verbiest de quickstep en de chachacha en weet ook hier weer maat te houden……  

Afijn, muziek is haar leven !!