Martin Liberg

 
Hallo ik ben Martin Liberg, na een aantal jaren muziekles ben ik ook bij het Hoorns Harmonie Orkest gaan spelen, zoals velen onder ons. Ook op de muziekschool ben ik nog een tijd gebleven, waar ik mede dankzij mijn enthousiaste leraar Peter Pluym leuke herinneringen aan heb.

Net voor de carnaval van 1984 begon, vroeg Wim Schuts of ik geen zin had om mee te spelen bij de Notenkrakers en zo is het begonnen. Niet lang na mijn middelbare schooltijd moest ik in militaire dienst en gelukkig mocht ik bij een muziekkorps. Het Tamboerkorps van de Koninklijke Luchtmacht was waar ik mocht aantreden. Meestal feestjes opvrolijken, maar ook wel het meer serieuze werk, zoals erewachten en Taptoes. Voornamelijk militaire marsen werden ten gehore gebracht, maar ook wel wat lichter werk.

Al met al een erg leuk jaar, waarna ik besloot om weer naar school te gaan. Het was meteen een drukke tijd en van musiceren kwam maar weinig en daarom besloot ik er een tijdje mee te stoppen, totdat vorig jaar 2003 gevraagd werd mee te spelen met de Taptoe van Breda bij een nostalgisch orkest van natuurlijk de Luchtmacht.

Na een aantal jaren niet gespeeld te hebben moest ik natuurlijk weer gaan oefenen en de Notenkrakers zagen me graag terugkomen, waarna ik snel weer de smaak te pakken had. De Taptoe was erg gezellig als vanouds en voelde als een soort reŁnie. Nu ben ik weer een echte Notenkraker en daar voel ik me wederom goed bij.