Wouter Eerbeek

 
Wouter Eerbeek is geboren op 26 mei 1967, bijna gelijktijdig met zijn tweelingbroer Bob, die trouwens ook al jaren bij de Notenkrakers speelt. Vanaf 1986 is Wouter bij de band en -ondanks zijn nog 'jeugdige' leeftijd- , n van de ouwe rotten bij de Notenkrakers. 

De basis van de liefde voor muziek is gelrgd toen hij een jaar of tien was, onder leiding van de oude Gerard Stam, iedereen wel bekend in Hoorn. Na eerst de blokfluit en pijper (dwarsfluit) geprobeerd te hebben, kwam hij er al vroeg achter dat saxofoon zijn instrument zou worden en dat speelt hij nu al zon 25 jaar. In het verleden varirend van alt, tenor tot bariton sax, hij draait er zijn hand niet voor om.

Ook bij Wouter liggen zijn 'roots' bij het Hoorns Harmonie Orkest zoals bij nog een aantal leden van de Notenkrakers. By the way, hij is alweer jaren wegbij dit harmonie orkest! Sinds lange tijd is hij (of heeft hij zich) gebombardeerd tot algeheel leider van de Notenkrakers en is, toen de band vereniging werd, dan ook voorzitter geworden.

Hij houdt zich bezig met de muziekkeuze, muziekarchief en natuurlijk het regelen van de vele optredens. Al met al een druk baasje. Het is het aanspreekpunt tijdens optredens, voor het publiek maar ook voor de bandleden. Als hij zegt dat er gespeeld moet worden dan is de rust verkeken. Een net besteld pilsje moet dan snel achterover worden geslagen want tijd is tijd! 
En je kunt er wel tegenin gaan, maar hij blijft net zolang zeuren tot iedereen er is, ongeacht wat hij naar zijn hoofd krijgt geslingerd van zijn muzikanten. En dat interesseert hem ook niet, als ze maar op tijd klaar staan.

Al met al vindt Wouter de Notenkrakers een hele leuke band met 16 uiteenlopende karakters. En dat maakt het volgens hem nu zo speciaal: Al die verschillende types die, als ze er als Notenkraker staan, als een zeer hechte groep naar buiten treden. Maar dat kan ook niet anders als je elkaar zo vaak in het jaar ziet! En de bandleden zijn het er over eens; Laat Wouter nog maar een tijdje zijn functie binnen de Notenkrakers vervullen, het gaat goed zo, niks aan veranderen.